top of page
DJI_0161_3.webp

Tävlingsinfo

DATUM

 

Lördagen den 8 Mars 2025

VAD HAR DU ATT SE FRAM EMOT?
 

Älvdalen Winter Trail är ett helt fantastiskt vinterlopp som springs på hårt packade (självklart beroende på väder) snöskoterleder som Älvdalens snöskoterklubb har sladdat och underhållt hela vintern. Längs banan bjuds du på härlig vinternatur, finfina vyer och du har en riktig upplevelse att se fram emot. Detta kan vara Sveriges absolut häftigaste löparupplevelse!

LOPPET PRESENTERAS AV GOODR
 

Loppet presenteras av Goodr Sverige och alla anmälda deltagare får vars ett par schyssta goodr solglasögon. Ett par brillor som kommer sitta som en smäck när förhoppningsvis vårvinter solen värmer er längs banan! www.goodr.se

KLASSER

Damer 25 KM
Herrar 25 KM
Damer 38 KM
Herrar 38 KM
Damer 58 KM
Herrar 58 KM

STARTTIDER

 

58 km -  kl 08:30
38 km  - kl 10:00
25 km - kl 11:00

START/MÅL

Tävlingcenter, start och alla målgångar är förlagda till Hotell Älvdalen.

PARKERING

Begränsat antal fria parkeringar bakom Hotell Älvdalen. Fri parkering vid Älvdalens ishall ca 400 meter ifrån Hotell Älvdalen.

NUMMERLAPP

Nummerlappar hämtas ut på The Running Company på Dalgatan 81F lördagen den 8 Mars mellan kl 07:30 - 10:30

BANAN


Banan går till 98% på skoterled. Skoterled som sladdats under större delen av vintern, vilket betyder att om vi har vädret med oss så blir det fint hårt underlag med bra grepp att springa på. En bana är ca 58 km och detta är huvudbanan som tar dig till dom vackraste delarna av banan där man tex passerar Evertsbergssjöarna och där man har en fantastisk fin klättring upp mot Märråberg. Medelbanan på ca 38 km bjuder på en fin klättring med fina vyer upp mot Dysberg och på vägen hem kommer du få springa på och passera vackra Rämmasjön. Den "kortare" banan på ca 25 km bjuder på fin vinterlöpning i skogen innan du kommer fram till vackra Rämmasjön och du blir bjuden på magiska vyer. Banan kommer vara uppmärkt med orange pil samt att det är sprayat i snön på sina ställe.

 

GPS TRACKING

Alla löpare kommer att springa med varsin GPS tracker så att vi har möjlighet att följa löparna ute på banan. Detta är främst för extra säkerhet men också skapa lite mer intresse runt loppet genom att supportrar, familj m.fl. kan följa löparna. 
HÄR FÖLJER NI LÖPARNA

 

VÄTSKE OCH ENERGISTATIONER

Vad som kommer att finnas på stationerna är inte helt fastställt men presenteras så snart vi kan.

Vatten och sportdryck från Umara kommer att finnas på alla stationer.

OBS: Tänk på att ta med egen kåsa då vi inte serverar dryck i engångsartiklar!!!

25 KM

7 km

14 km

38 KM

7 km

18 km

28 km

58 KM

7 km

23 km

36 km

49 km

DUSCH OCH TOALETTER

Finns på Hotell Älvdalen
Dusch 2 herr och 2 dam
Bastu 1 herr och 1 dam
Spa balja för upp till 7 personer

DELTAGANDE SKER PÅ EGEN RISK


Precis som alltid så sker deltagande på egen risk. Då detta är ett lopp som går mitt i vintern så ställs det ännu högre krav på dig som deltagare. Det är oerhört viktigt att du vet att du kan ta dig an utmaningar som detta och ser till att ha med dig den energin som krävs för ett vinterlopp likt detta samt att du följer regler och har med dig den obligatoriska utrustningen. Vi som arrangör ersätter inte eventuella personskador eller skador på utrustning.

SÄKERHET

Att springa ett vinterlopp kan innebära fler risker och vi gör vårt yttersta för att skapa ett säkert lopp. Men det finns en del att tänka på för dig som deltagare och som du bör ha med dig för att göra ditt lopp så behagligt och säkert som möjligt.

TÄNK PÅ:

- Att springa i kyla förbränner mer energi

- Vinterunderlaget du springer på bjuder på extra motstånd och kräver mer energi

- Det är väldigt lätt att slarva med energiintaget vid kyla så ha en ordentlig plan innan du startar loppet.

- Din mobiltelefon har du med i första hand som en säkerhet. Tänk på att batteriet blir sämre av kyla så lägg din telefon på ett ställe där den är skyddad och kanske till och med värms upp av din kroppstemperatur.

- Om möjlighet finns spring med en kompis och ta er an denna utmaning tillsammans.

- Som deltagare så uppmuntrar vi också dig att ha koll på dina medlöpare i spåret. Rapportera till tävlingsledningen om du tycker att något kanske inte står rätt till med en annan deltagare.

- Tänk på att vi springer på skoterleder och det kan komma trafik på leden. Så håll höger och var så uppmärksam du bara kan.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

A. På kroppen

- Underställtröja

- Vindjacka

- Vindbyxa/Tights

- Mössa

- Handskar

- Skor

B. Löparryggsäck/väst (nedan ska finnas i)

- Lättare extra jacka eller tröja. Tänk att du ska kunna hålla dig varm vid skada/olycka

- Laddad mobiltelefon med tävlingsledningens nummer 

- Solglasögon om det är soligt väder (Du får ju ett par goodr innan start 😎)

- Första förband och elastisk binda

- Visselpipa

- Reflexväst eller liknande att dra på sig när det blir mörkt eller om man blir skadad och inte kan ta sig framåt

- Pannlampa att dra på sig vid mörker

- Minst 1,5 liter vätska

- Energi så att du klarar av hela utmaningen

OM DU BRYTER


Om du väljer att bryta detta lopp så kommer det att krävas väldigt goda grunder för att kunna bli hämtad. Och det kommer endast att finnas ett par ställe med möjlighet att bli hämtad på. Om du skulle bryta så håller du dig varm med den obligatoriska utrustning som specificerats ovan. Du kontaktar också tävlingsledningen på nummer som du får i PM inför loppet. Om det är akut och allvarligare så ringer man 112

VISA HÄNSYN TILL NATUREN


Älvdalen bjuder på en väldigt fin natur och vi vill att det ska förbli så. Vi vill lämna området och banan i samma skicka som innan loppet vilket betyder att alla deltagare är skyldiga att ta hand om sitt skräp. Får vi reda på att någon kastat sitt skräp leder detta till diskvalificering för personen som skräpat ner. Passeras en koja med papperskorg eller liknande så ta med ert skräp och lämna det inte i kojan. Toalettbesök sköts på ett snyggt sätt utanför leden.

KONTAKT


Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på lopp@swedenrunners.se

BOENDE

Se mer info om boende HÄR

 

326934745_950902245805203_2483554097347350792_n.jpg
bottom of page